facebook

Авто з-за кордону обернеться штрафом: усіх водіїв попередили – за що покарають

Українськиїх автомобілістів попереджають, що будуть штрафувати за неправильний колір сигналу, який включає на своєму автомобілі водій, коли планує виконати поворот.

Про це повідомляє сайт PRO Гроші.

Всі автомобілі повинні відповідати нормам українського законодавства. Особливу увагу повинні приділяти цьому водії автомобілів, які були привезені з США, адже там багато машин з червоним сигналом повороту.

В Україні дозволені лише жовті покажники поворотів, отже за експлуатацію червоних буде накладатись штраф у розмірі 510 гривень.

Зауважують, що у автомобілі мають бути медична аптечка, вогнегасник та знак аваріної зупинки, але у разу, якщо буде їздити без цих предметів, то його не повинні штрафувати. Згідно зі статтею 121 КУпАП, ці ознаки не підпадають під ознаки адміністративного порушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але у разу, якщо водій займається перевезеннями, у нього повинні обов’язково бути всі вище зазначені предмети. Якщо їх не буде у наявності – передбачається штраф у 680 гривень.

Також важливо пам’ятати про те, що не варто вживати алкоголь після ДТП. У цьому разі штраф може становити навіть більше, нід коли водій був за кермом вже в нетверезому стані. За вживання алкогольних напоїв після ДТП при присутності правоохоронця, водієві можуть виписати штраф у 34 тисячі гривень, а також можуть похбавити водійського посвідчення на три роки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Авто з-за кордону обернеться штрафом: усіх водіїв попередили – за що покарають