facebook

Кожного українця змусять вивчити англійську

Очікується, що вивчення англійської буде з дитячого садка


Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив про запуск національної програми Future Perfect. Вона спрямована на популяризацію англійської мови в Україні.

За його словами, програму запущено в рамках втілення доктрини розвитку країни, яку проголосив президент Володимир Зеленський та подав законопроект про надання англійській статусу міжнародної. Федоров додав, що наразі очікується затвердження документа парламентом.

“Держава планує виділяти підтримку для вивчення мов. Діти вивчатимуть англійську з дитячого садка, у школах викладатимуть носії мови. Вчителі отримають безкоштовне навчання, стажування, навчальні курси та багато іншого, щоб вивчити англійську. Англійська стане обов’язковою для кожного держслужбовця”, – заявив міністр.

Він зазначив, що зараз ведеться робота над створенням порталу з безкоштовними уроками та курсами. Вже зараз доступні онлайн-платформи для вивчення англійської мови – Promova для всіх українців та Empower для українських викладачів та студентів.

“Запуск програми допоможе досягти трильйонної економіки, для якої потрібно, щоб у нас з’явилися інноваційні компанії з великою доданою вартістю в десятки мільярдів доларів”, – наголосив Федоров.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, щоб досягти успіху, українська економіка має бути інтегрована з економікою ЄС, а українці мають почати розмовляти зі світом однією мовою – англійською.

“Тільки так ми зможемо стати країною із сильною економікою та офіційним членом ЄС та НАТО. А також ділитися інноваційними ідеями українців зі світом”, – зазначив Федоров.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кожного українця змусять вивчити англійську