facebook

Про це знають далеко не всі: які надбавки та доплати належать пенсіонерам – повний список

Які надбавки та доплати мають виплачувати пенсіонерам


Чимало українців можуть розраховувати на надбавки до пенсійних виплат. Їхній розмір коливається від 150 гривень до 570 гривень. Виплачують ці суми щомісяця. Про це повідомляє “Інформатор”.

Отже, перша доплата до пенсій – це вік. Дані доплати встановлюють тоді, коли людина досягає певної вікової категорії. Головна умова – розмір пенсії не повинен перевищувати 10340 гривень.

Розмір доплат:

– 300 гривень (від 70 до 75 років);

– 456 гривень (від 75 до 80 років);

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– 570 гривень (від 80 років).

Ще одна надбавка – за стаж понад норму. Згідно із законом, за кожен повний рік страхового стажу, який перевищує 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, пенсія збільшується на 1%.

Головне, щоб розмір пенсійних виплат перевищував прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, тоді доплата розраховуватиметься виходячи з цього мінімуму.

Надбавка за дітей

Якщо пенсіонер доглядає двох дітей до 18 років, то за кожну дитину держава доплачує по 150 гривень. Для оформлення цієї надбавки слід звернутися із заявою до відділення Пенсійного Фонду за місцем отримання пенсії. З собою необхідно взяти документи, що засвідчують особу, яка підтверджує сімейні зв’язки з дітьми, їх вік та підтверджує їх перебування на утриманні заявника.

І доплата за пожертвування

Згідно із законом, всі почесні донори можуть повчати доплату у розмірі 258.90 гривень щомісяця. Статус почесного донора надають громадянам, які безкоштовно здали 40 разових допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми. У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму ця доплата зростає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Про це знають далеко не всі: які надбавки та доплати належать пенсіонерам – повний список