facebook

“Долар суне до фінальної межі остаточно, курс валют приголомшить українців в обмінниках”: експерти про подорожчання

Кабмін оприлюднив фінальні розрахунки Держбюджету на 2024 рік. Зокрема, стосовно закладеного обмінного курсу долара США. Проте, як зазначили раніше у НБУ, це розрахунковий показник. Він, як правило, відрізняється від фактичної динаміки курсу.

Як повідомляє “Informator”, кабмін у 2024 році прогнозує середній обмінний курс за долар США 40,7 грн. Це випливає з документів, доданих до доопрацьованої редакції проекту Закону про Державний бюджет на 2024 рік. На кінець звітного періоду прогнозується курс у 42,1 грн за долар.

Це поліпшений прогноз, адже до першого читання законопроекту про Держбюджет на 2024 рік уряд припускав, що курс в наступному році становитиме 41,4 грн за долар США, а на кінець звітного періоду – 44,2 грн за долар США.

Мінфін зазначає, що при доопрацюванні показників проекту Державного бюджету на 2024 рік до другого читання було враховано уточнені основні прогнозні макропоказники та окремі припущення, надіслані Міністерством економіки України.

«Як і у очікуваннях на 2023 рік, так і у прогнозі на 2024 рік було скориговано у бік зменшення показник споживчої інфляції – з 10,8 відсотка до 9,7 відсотка (у розрахунку грудень до грудня минулого року). Уточнення відбулось на фоні зміни припущень щодо курсу гривні – у середньому за рік 40,7 грн за дол. США до другого читання порівняно з 41,4 грн за дол. США у попередньому прогнозі», – повідомляють в Мінфіні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Долар у 2024 році: стало відомо, який курс закладено у фінальну редакцію Бюджету 1

Також в установі зазначили, що в умовах високодинамічної та непередбачуваної ситуації у сфері національної та регіональної безпеки, інтенсивності зміни воєнної ситуації, можливості виникнення нових шоків прогнозні макропоказники на 2024 рік можуть бути уточнені як у бік покращення, так і у бік погіршення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар суне до фінальної межі остаточно, курс валют приголомшить українців в обмінниках”: експерти про подорожчання