facebook

Земельний пай вилізе боком — особливо похилого віку: українців можуть позбавити грошей

У ПФУ пояснили, чи впливає земельний пай на отримання субсидії


Українці все ще можуть звернутись до ПФУ за допомогою від держави на оплату комунальних послуг. У Telegram-каналі відомства повідомили, чи буде призначено допомогу, якщо людина має земельний пай.

У ПФУ поділилися, що наявність земельного паю не є причиною відмови у субсидії. При цьому при визначенні розміру субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай.

Уточнюється, що береться до уваги термін, за період, коли його отримано. Якщо земельний пай не здається в оренду і не дає доходу, тоді факт його наявності жодним чином не позначиться на призначенні домогосподарству житлової субсидії.

Варто пам’ятати, що субсидію призначають домогосподарству з низьким доходом, якщо самостійно людина не може повністю сплачувати за комунальні послуги.

Також обліковуються доходи всіх членів сім’ї, прописаних за адресою домогосподарства. Під час подання декларації варто вказувати чесно, якщо людина отримує дохід від земельного паю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з чинним законодавством, пільги на оплату комунальних послуг призначаються домогосподарствам, якщо дохід усіх його членів на 15% нижчий від суми платежів.

У декларацію про доходи вноситься інформація за 2 перші квартали року. Якщо пільги хоче отримати пенсіонер, то обліковуються його виплати за серпень.

Субсидія надається протягом усього року. Пільги змінюються відповідно до сезону:

з 1 жовтня до 30 квітня – опалювальний;
з 1 травня по 30 вересня – неопалюваний.
Якщо вам було призначено субсидію у літній період, вона буде перераховуватися автоматично. Якщо жодних змін не відбулося, наприклад, не купувалась нерухомість чи транспортний засіб, не робився дорогий ремонт чи інші покупки, тоді повторну заяву на субсидію подавати за опалювальний сезон не потрібно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Земельний пай вилізе боком — особливо похилого віку: українців можуть позбавити грошей