facebook

“Такої жорсткої погоди в Україні не було давно, насувається дикий мороз у -20 градусів”: фахівці про снігопад і дощ

Синоптики застерігають українців від необдуманих вчинків. Зроблено прогноз щодо непростої погоди у найближчі вихідні. Також експерти зробили застереження щодо прийдешньої зими.

Як інформує “РБК-Україна”, про це повідомляється в прогнозі Укргідрометцентру.

Завтра в Україні, крім сходу, прогнозуються невеликі та помірні дощі. При цьому у південних областях місцями очікуються значні дощі з грозами. Вранці та вдень в Україні, крім західних областей, також будуть пориви вітру 15-20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме +2 +8 градусів, а вдень +7 +12. У південній частині країни вночі буде +9 +14, а вдень +13 +18 градусів.
У неділю, 12 листопада, прогнозуються помірні, а у північних, центральних, вночі й у південних областях значні дощі. При цьому в Карпатах очікується значний мокрий сніг.

Крім того, в Україні, крім західних областей, прогнозуються сильні пориви вітру 15-22 м/с, а у південній частині, східних та центральних областях місцями 25 м/с.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, температура повітря у неділю істотно не зміниться, лише дещо на заході.

У понеділок переважно буде без опадів, лише вночі на північному сході країни невеликий дощ. Температура вночі становитиме 0 +7 градусів, а вдень на півночі країни +3 +8, на решті території +6 +11, а на півдні до +14.

За спостереженнями синоптиків, зазвичай погода у листопаді в Україні буває такою:

середня місячна температура складає 0-4° тепла, на Закарпатті та півдні країни до 9° тепла;

абсолютний максимум температури становить 6-24° тепла, у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та в Криму місцями 25-29°;

абсолютний мінімум температури – 15-24° морозу, в північних, Дніпропетровській, Запорізькій, східних областях та гірських районах місцями 25-31° морозу, на півдні Криму та Одещини 8-13° морозу;

середня місячна кількість опадів складає 35-63 мм, в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 70-108 мм (на високогір′ї до 135 мм), у Луганській, Дніпропетровській області, на Прикарпатті та півдні країни місцями 29-34 мм.

Як повідомлялося раніше, суттєве випадіння снігу в Україні очікується орієнтовно 12-13 листопада. Сніг очікується на заході, півночі та центрі країни. Про це свідчаться дані Ventusky.

Після 15 числа очікується похолодання, на сході України стовпчики термометрів уночі можуть опуститися аж до -20 градусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Такої жорсткої погоди в Україні не було давно, насувається дикий мороз у -20 градусів”: фахівці про снігопад і дощ