facebook

“Несамовитий мороз накриє ці області України вже скоро, насувається холод у -16 градусів”: фахівці про снігопад і дощ

Екперти повідомили українцям, до якої погоди слід готуватися у другій половині листопада. Поступово наближається зима. І вже в грудні передбачається ймовірне сильне похолодання із різким морозом.

Як інформує “Фокус”, суттєве похолодання, за прогнозом синоптикині, варто очікувати після 20-22 листопада.

В Україні очікується похолодання, у деяких областях прогнозують мокрий сніг. Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру.

Синоптики прогнозують мокрий сніг у північно-східних областях 16 листопада. Протягом тижня очікується північно-східний вітер із переходом у північно-західний, 5-10 метрів за секунду, вдень 14 листопада й на заході 16 листопада місцями пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря вночі буде від 0 до 8 градусів тепла, вдень від 4 до 10, у південних і західних областях — від 8 до 14 градусів. У Карпатах прогнозують мокрий сніг і дощ, на дорогах місцями ожеледиця. Стовпчики термометрів вночі та вдень покажуть від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Натомість у південних областях буде переважно без опадів, на решті території місцями невеликий мокрий сніг. Температура вночі буде від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, вдень від 0 до 5 градусів тепла, у південних областях — від 3 до 8 градусів тепла, а в Криму вночі очікується 1-6 градусів тепла вночі та 6-11 — вдень.
Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, що тиждень в Україні буде холодним і вологим.

“Періодично йтимуть дощі різної інтенсивності. Проте якихось загрозливих “мінусів” не видно. Так, уже спостерігається температура повітря з “мінусами” в Карпатах, і там ліпить часом сніг, усе за прогнозом. Проте гори мають особливі умови погодотворення та мають свій метеоексклюзив”, — сказала Наталка Діденко.

За прогнозом Діденко, ближче до вихідних нічна температура повітря знижуватиметься і в інших регіонах, проте на різке похолодання не варто чекати. Натомість на суттєве похолодання слід очікувати після 20-22 листопада.

Прогноз погоди на 15 листопада

Метеоролог Ігор Кібальчич спрогнозував, що в середу 15 листопада в більшості областей очікуються дощі, тоді як у Карпатах — із мокрим снігом. У західних областях, Приазов’ї та Криму значні опади, подекуди тумани. Переважатиме південно-західний вітер, 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі буде від 4 до 9 градусів тепла, а вдень — від 6 до 11 градусів, на півдні та в Криму очікується від 10 до 15 градусів.

 

У четвер, 16 листопада, Кібальчич передбачає нестійку й дощову погоду. Вдень у західних областях буде без істотних опадів. Очікується північний і північно-західний вітер, 7-12 метрів за секунду, вдень у південних і західних областях місцями пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі становитиме від 4 до 9 градусів тепла, вдень — від 6 до 11. У північних і західних регіонах вночі буде від 0 до 5 градусів тепла, вдень — від 3 до 8.

 

У п’ятницю, 17 листопада, в Україні пройдуть невеликі дощі, проте в центральних і південних областях буде без істотних опадів. У Карпатах і на крайній півночі, за словами Ігоря Кібальчича, очікується мокрий сніг. Прогнозується північно-західний вітер, у західних областях південний — 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень — від 2 до 8 градусів тепла.

 

У суботу, 18 листопада, вночі буде без істотних опадів. Удень у південних, західних і північних областях синоптик Кібальчич прогнозує дощі, у Карпатах і на Прикарпатті сніг. Переважатиме вітер змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду. Температура повітря вночі буде від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, вдень — від 3 до 8 тепла, у Криму — до 12 градусів тепла.

У неділю, 19 листопада, в південних і східних регіонах очікується дощ, місцями з мокрим снігом. На решті території, вважає Кібальчич, буде без істотних опадів. Очікується північний і північно-західний вітер, 5-10 метрів за секунду, на півдні окремі пориви досягатимуть 15-17 метрів за секунду. Температура повітря вночі буде від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу, вдень буде від 2 до 7 градусів тепла.

 

Раніше завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова повідомляла, що у грудні передбачається м’яка, досить тепла для цієї пори року погоду. Але в середині місяця можливе різке похолодання із морозами до -15 градусів. Втім воно триватиме лише кілька днів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Несамовитий мороз накриє ці області України вже скоро, насувається холод у -16 градусів”: фахівці про снігопад і дощ