facebook

Почнеться найближчими днями: у поліції вже попередили водіїв – торкнеться всіх

Українців просять бути уважними у зв’язку з настанням холодів


Найближчим часом очікується значне падіння температури, снігопад та зледеніння. Тим, хто ще не встиг підготуватися, рекомендується вжити необхідних заходів. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції.

Це включає встановлення зимових шин, використання зимового омивача, перевірку акумулятора, а також забезпечення наявності засобів для очищення автомобіля від снігу і льоду (включаючи невелику складну лопату, яка може стати в пригоді і поміститися в багажнику).

Для тих, хто схильний нехтувати підготовкою автомобіля до зими, слід усунути кілька поширених міфів про зимові шини.

Міф 1. У минулі часи без зимових шин усе було нормально.

Правда 1. Це не так. Просто тоді не було інших варіантів і водіям доводилося адаптуватися до ситуації. Порівнювати сучасні умови з минулим недоцільно, враховуючи зміни в інтенсивності руху та кількості автомобілів на дорогах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міф 2. Зимові шини та літні ідентичні, це лише маркетинговий хід.

Правда 2. Ні, вони різняться за хімічним складом. Літня гума розрахована більш високі температури та втрачає свої властивості при низьких температурах. Зимові шини зберігають свою еластичність та зчеплення при холоді.

Міф 3. Зимові шини не потрібні досвідченим водіям.

Правда 3. Навіть досвідчені водії що неспроможні подолати закони фізики. Зчеплення з дорогою на літній гумі погіршується за низьких температур, що призводить до збільшення гальмівного шляху.

Міф 4. На позашляховику за допомогою 4×4 можна використовувати літню гуму.

Правда 4. Важкі позашляховики також потребують зимової гуми через їхню вагу та розмір, щоб забезпечити краще управління та запобігти ковзанню.

Міф 5. Можна заощаджувати, встановлюючи зимові шини лише на провідну вісь.

Правда 5. Ефективність досягається лише за умови встановлення зимових шин на обидві осі. Їх установка тільки на одну вісь може призвести до нестабільності та заметів у певних ситуаціях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Почнеться найближчими днями: у поліції вже попередили водіїв – торкнеться всіх