facebook

Рятувальники б’ють на сполох: дороги стануть небезпечними через снігопад і ожеледь — які області

Деяких українців попереджають про ускладнення руху на дорогах через погоду


В Україні вже встановилася традиційна цієї пори року погода. Настало похолодання, а місцями країною вже випало чимало снігу. Рятувальники попередили в Telegram-каналі ДСНС про те, що у суботу, 18 листопада, у низці регіонів буде небезпечна ситуація на дорогах.

Зокрема, у повідомленні вказано західну Україну, де синоптики прогнозують сильний сніг. Через це на дорогах варто очікувати ожеледицю.

Окрім того, на Одещині варто очікувати сильний дощ. Протягом дня суботи у південних, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській областях, а також у Криму, а вночі лише на Одещині варто очікувати пориви вітру 15-20 м/с.

Через погіршення погодних умов синоптики прогнозують ускладнення руху на дорогах та вулицях у західних областях країни. Водіїв закликають бути обережними та дотримуватись правил дорожнього руху.


На вихідних в Україні, у суботу та неділю, 18 та 19 листопада синоптики прогнозують уночі від +3 до -2, протягом дня повітря прогріється від 0 до +5. Але на півдні країни та на Закарпатті температура може піднятися до +9.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За прогнозом, у суботу, 18 листопада у західних, Житомирській та Вінницькій областях значний мокрий сніг та сніг (освіта снігового покриву заввишки 5-10 см, на Прикарпатті місцями до 20 см?), подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

У неділю, 19 листопада, у південній частині очікуються значні опади, переважно у вигляді дощу.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, середньомісячна температура останнього місяця осені буде близькою до кліматичної норми — близько 2-7 градусів тепла.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рятувальники б’ють на сполох: дороги стануть небезпечними через снігопад і ожеледь — які області