facebook

Мобілізацію в Україні хочуть зробити за письмовою згодою: чоловікам дадуть шанс “відмовитися” від війни

Деякі методи представників ТЦК та СП можуть не подобатися простим громадянам, оскільки чоловіків періодично виловлюють із вулиць, влаштовують конфліктні ситуації, запихають у мікроавтобуси та відвозять. Георгій Мазурашу — народний депутат від “Слуги народу” – Зареєстрував законопроект (№10209), в якому міститься низка пропозицій до правил мобілізації.


Зокрема, там йдеться про необхідність закликати тих, хто має відстрочку, бронювання або тих, хто працює у правоохоронних органах. Крім того, нардеп пропонує залучати безробітних до “армії відновлення”, дати можливість воїнам ЗСУ звільнятися від служби за власним бажанням та, що найважливіше, допустити мобілізацію лише за письмовою згодою громадян.

І все через потребу враховувати морально-вольові якості майбутніх бійців.

“Законодавство дозволяє примусово мобілізувати всіх громадян військовозобов’язаного віку та стану здоров’я, крім тих, хто має відстрочку або заброньовано. Однак, на моє переконання, це неадекватні норми, які виключно шкідливі”, – заявляє нардеп.

Він вважає, що немає необхідності мобілізувати тих громадян, які просто не готові ціною власного життя захищати країну. Через таких людей страждають решта військовослужбовців. Вони відмовляються виконувати накази, тікають із позицій і здаються в полон.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізацію в Україні хочуть зробити за письмовою згодою: чоловікам дадуть шанс “відмовитися” від війни