facebook

Готуйте 850 грн штрафу або батрачитимете 40 годин: поліція міцно взялася за пішоходів

У поліції попередили пішоходів про штрафи


За 2023 рік патрульна поліція склала приблизно 10 тисяч протоколів про порушення пішоходами правил дорожнього руху, за інформацією першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України, Олексія Білошицького, в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що наголошується на притягненні пішоходів до відповідальності, і за цей період було зроблено близько 10 тисяч відповідних матеріалів.

У зв’язку зі снігопадами Білошицький звернувся до водіїв та пішоходів, закликаючи водіїв до більш уважного та обережного руху дорогами. Він також запропонував пішоходам звернути увагу на свій одяг, рекомендуючи вибирати сітловідбивальні елементи або світлий одяг, щоб бути краще видимими у темний час доби.

Наголошено, що порушення правил дорожнього руху пішоходами, такі як ігнорування сигналів світлофора, перехід проїжджої частини у недозволених місцях та інші, підпадають під штраф у розмірі 255 гривень.

Крім того, пішоходам або велосипедистам, які вчинили порушення, яке спричинило сп’яніння, загрожує штраф у розмірі 680 гривень. У разі створення аварійної обставини через порушення сума штрафу може досягати 850 гривень, або ж накладення громадських робіт тривалістю від 20 до 40 годин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тим часом у столичній патрульній поліції нагадали, що ПДР пішоходам забороняється:

виходити на проїжджу частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
раптово виходити або вибігати на проїжджу частину, включаючи пішохідні переходи;
дозволяти дітям дошкільного віку виходити на проїжджу частину самостійно, без нагляду дорослих;
переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо є розділова смуга або дорога має чотири і більше смуги для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлена ​​огорожа; винятком спеціально призначених для цього пішохідних доріжок, місць стоянки та відпочинку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйте 850 грн штрафу або батрачитимете 40 годин: поліція міцно взялася за пішоходів