facebook

ЩО БУДЕ, ЯКЩО РОБИТИ ПЛАНКУ ЩОДНЯ

Планка  це вправа на всі часи. Вона не залежить ні від яких модних тенденцій. Її вважають найефективнішою вправою на сьогоднішній день. І це цілком обґрунтовано. Тому що планка вимагає мінімальних витрат часу і грошей і при цьому за короткий час дозволяє досягти видимих результатів.

І все ж, що ж буде, якщо ви почнете робити планку кожен день?

Зміцнюються м’язи кора

Планка —  ідеальна вправа для м’язів черевного пресу саме тому, що завдяки їй починають працювати всі основні групи м’язів: поперечна, пряма і косі м’язи живота, а, крім цього, —  ще й сідниці.
Незабаром в певних областях ви однозначно помітите результат. Поперечні м’язи живота: з’явиться можливість піднімати більшу вагу.
Прямий м’яз живота: збільшення продуктивності, зокрема в стрибках. Крім того, цей м’яз відповідає і за ті найзаповітніші 6 кубиків.
Косі м’язи: скручування талії буде тепер робити легше.
Сідниці: укріплені м’язи спини і підтягнуті сідничні м’язи.

Зменшиться ризик травмувати спину та хребет

Планка —  вправа, яка дозволяє наростити м’язи і при цьому не перевантажити хребет і стегна. Крім того, вона знижує болі в спині, зміцнює її м’язи і забезпечує гарну підтримку для хребта, особливо в районі верхньої частини спини.

Покращиться ваш метаболізм

Планка — це відмінний спосіб кинути виклик всьому вашому тілу. Щоденні вправи спалюють більше калорій, ніж, наприклад, традиційні кранчі і присідання. Планка гарантовано спалює велику кількість енергії, навіть якщо ви ведете сидячий спосіб життя. Це особливо важливо, якщо практично весь свій день ви проводите перед комп’ютером. Крім того, виконання цієї вправи щодня по кілька хвилин вдома до або після роботи не тільки забезпечує підвищену швидкість метаболізму, а й зберігає високу швидкість обміну речовини протягом усього дня (навіть коли ви спите).

Ваша осанка однозначно буде в кращому стані

Планка сприяє випрямленню спини. Завдяки зміцненню м’язів кора, ви можете зберегти гарну поставу. Тому що м’язи живота дуже впливають на стан шиї, плечей, грудей і спини.

Покращиться відчуття рівноваги

Як довго ви можете, не падаючи, стояти прямо на одній нозі? Якщо всього кілька секунд, то це говорить про те, що у вас слабкі м’язи черевного преса. І щоденна планка — кращий спосіб «виховати» свою рівновагу.

Ви станете гнучкішими

Набуття гнучкості — одна з головних причин, чому варто робити планку кожен день. Адже під час виконання цієї вправи розширюються і розтягуються всі ваші задні групи м’язів. Тут задіяні плечі, лопатки, ключиці, стопи, пальці, розтягуються м’язи стегон. А при виконанні планки на боці посилено працюють ще й косі м’язи.

Також ви зможете покращити свій психічний стан

Планка сильно впливає на нерви людини і підвищує настрій. Як? Елементарно. Під час виконання цієї вправи розтягуються м’язи, перевантаженість яких часто сприяють появі стресу і напрузі в тілі. Коли ви весь день сидите на роботі, ваші м’язи стегон постійно знаходяться в напрузі, ноги набрякають, плечі стають важкими через те, що ви сутулитеся, сидячи за столом. Усі ці обставини надають занадто велике навантаження на ваші м’язи і нерви. А планка здатна не тільки заспокоїти ваш мозок, але запобігти появі симптомів тривожності і депресії. Але тільки за умови, що виконувати ви будете її регулярно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЩО БУДЕ, ЯКЩО РОБИТИ ПЛАНКУ ЩОДНЯ