facebook

Потрібно встигнути за 90 днів: пенсіонери мають подати важливу заяву – інакше виплат не буде

Який документ та в які терміни потрібно подати пенсіонерам, щоб їх не позбавили виплат


Як повідомили українцям, що іноді пенсіонер зі своєї вини може втратити частину пенсії, яку потім уже не повернуть, тож так важливо знати свої права та обов’язки. Що потрібно зробити, щоб не втратити виплати і в які терміни, розповіли на сайті”На Пенсії”.

Отже, як зазначили у прес-службі Пенсійного фонду, людина може звернутися за призначенням пенсії будь-коли після виникнення права на виплати.

“Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку”, – повідомили у ПФУ.

Важливо зазначити, що днем ​​звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення органом ПФУ відповідної заяви з необхідними документами.

“Таким чином, якщо ви подасте заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років, пенсія буде призначена з наступного дня після дня народження”, – зазначили у ПФУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ж ви подасте заяву після закінчення трьох місяців після досягнення пенсійного віку, то пенсію призначать з дати звернення, і ви втратите частину виплат.

Наприклад, якщо 60 років вам виповнилося 10 вересня, то щоб отримувати виплати з 11 вересня, потрібно встигнути подати документи та заяву до 10 грудня, звичайно, краще це робити раніше, щоб потім встигнути вчасно. Але якщо за призначенням пенсії ви звернетеся, наприклад, 10 січня, то пенсію вам призначать саме з цієї дати, і ви втратите виплати з вересня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрібно встигнути за 90 днів: пенсіонери мають подати важливу заяву – інакше виплат не буде