facebook

Кому у 16, а кому не раніше 21 року: у МВС попередили, у якому віці надаватимуть права українцям

У МВС нагадали, з якого віку можна отримати права водія


Отримання прав водія є однією з популярних послуг в країні. У Telegram-каналі МВС України поінформували, з якого віку можна отримати права водія.

У повідомленні зазначається, що з 16 років громадяни України вже можуть складати іспит на водіння та отримувати посвідчення водія. Щоправда, це стосується транспортних засобів категорій А, А1, до яких належать мопеди та мотоцикли.

А вже після досягнення 18 років можна складати іспит на отримання водійських прав категорії В, В1, С, С1, до яких належать легкові та вантажні автомобілі та квадроцикли.

У відомстві зазначили, що підлітки, які ще не досягли повноліття, можуть заздалегідь готуватися до отримання прав водія.

Для цього вони можуть відвідувати автошколу або вивчати правила дорожнього руху самостійно, але складати теоретичний іспит їм дозволяється тільки після повноліття.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 19 років також можна здавати на права водія категорії BE, C1E, РЄ, але з низкою вимог. З 21 року вже можна отримувати права водія категорії D1, D, D1E, DE, Т. До речі, до них належать автобуси та трамваї.

Варто знати, що права водія видаються тільки в сервісних центрах МВС. Якщо вирішили готуватися до отримання прав водія через автошколу, у МВС радять обирати акредитований заклад.


Вік для отримання водійських прав. Фото: МВС України
Там ви прослухаєте курс лекцій та отримаєте свідоцтво в електронному вигляді. Воно буде дійсно 1 рік без складання внутрішнього іспиту в автошколі.

Теоретичний іспит складається у будь-якому сервісному центрі МВС. Необхідний пакет документів:

Паспорт;
Копія ідентифікаційного коду;
Медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом.
Результат іспиту буде дійсним протягом 1 року з дня його успішного складання. Вартість послуги – 13 грн. Здається іспит українською мовою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кому у 16, а кому не раніше 21 року: у МВС попередили, у якому віці надаватимуть права українцям