facebook

В Україні штрафуватимуть порушників комендантської години: депутати підтримали ідею

Депутати Верховної Ради попередньо підтримали законопроєкт про впровадження системи штрафів за порушення комендантської години. У першому читанні за нього проголосували 233 народні обранці.

Про це йдеться у “картці” законопроекту на сайті парламенту.

У разі остаточного ухвалення документу в Україні з’явиться юридичне поняття “порушення комендантської години”. Також до Кодексу про адміністративні порушення буде додано нову статтю, в якій будуть прописані штрафи за цей вид правопорушення.

В початковому вигляді законопроект передбачає стягнення штрафу в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 8 500 до 17 000 гривень. За повторне порушення протягом року розмір штрафу буде збільшено вдвічі.

Також будуть передбачені штрафи для підприємців, які порушують вимоги режиму світломаскування там, де його впроваджено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Прийняття закон проєкт сприятиме забезпеченню громадського (публічного) порядку під час дії воєнного стану та реалізації здійснення поліцією заходів правового режиму воєнного стану шляхом запровадження можливості застосування адміністративних стягнень до тих, хто ці заходи не виконує та/або порушує”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні штрафуватимуть порушників комендантської години: депутати підтримали ідею