facebook

Як ловитимуть ухилянтів: гучна заява Кіма, яка шокує всіх чоловіків

Скандалів з ТЦК стає дедалі більше.

Зміст
Нові скандали з ТЦК
Заява Кіма
Нові правила мобілізації
Тищенко зробив заяву
Що кажуть військові
А що з демобілізацією?
Ухилянтів будуть ловити в Миколаєві. Таку заяву зробив Віталій Кім, але зміни чекають на всіх українців, а ТЦК дозволять робити ще дещо. Тим часом на захист чоловіків став одіозний нардеп.

Про усе це детальніше розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк.

Нові скандали з ТЦК
Рейди ТЦК розповзаються всією країною, а скандалів стає тільки більше. Люди обурюються, що представники терцентрів почали ходити по спортзалах та комплексах відпочинку, по торговельних центрах, а в окремих містах навіть стукаються до квартири.

Заява Кіма
Причина цьому, кажуть військові і представники влади, що людей катастрофічно не вистачає і про “лагідну” мобілізацію час забути усім. Місцеві ради надають ТЦК все більше прав. І якщо раніше без поліцейських вони не могли зупинити вас і перевірити документи, то тепер можуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таке рішення спершу ухвалили на Львівщині та Закарпатті, а в Ужгороді вже за кілька днів дозволили ходити по квартирах. Усі ці правила потроху дістаються усіх міст України. Гучну заяву днями зробив і начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Він сказав, що у них ухилянтів відтепер будуть ловити.

Нові правила мобілізації
Він додав, що на сьогодні на Миколаївщині були мобілізовані 33 тисячі осіб, з них 21 тисяча відбула в бойові частини. Тим часом в Україні активно розробляються зміни в законодавстві про військову діяльність, зокрема про мобілізацію. Наприклад, ТЦК дозволять знімати на відео увесь процес вручення повістки: від спілкування та перевірки документів, до виписки документу.

А ось у новому році на певні категорії призовників чекає куди більше змін. І до кінця 2023-го Верховна рада має презентувати усі напрацювання. Наприклад, хочуть звузити категорії студентів, які раптово під час війни захотіли у 30+ років отримати ще одну освіту, вирішуються питання про вік, ймовірно, дозволять добровільно мобілізуватися військовим після 60, адже наразі це граничний вік для служби в армії, а от чи помолодшає мобілізація, невідомо, адже понад пів року президент Зеленський не підписує документ, який би дозволив мобілізувати чоловіків з 25 років.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як ловитимуть ухилянтів: гучна заява Кіма, яка шокує всіх чоловіків