facebook

Вчителька вимагала золотий браслет, а директорка – букет від 1,5 м. Педагогиня розкрила шокуючі деталі поборів в одній зі шкіл України

Українська вчителька розповіла, що деякі працівники однієї з шкіл вимагали конкретні подарунки від батьків. Зокрема, вона зазначила, що одна з педагогинь говорила про те, що їй потрібен золотий браслет, а директорка закладу викидала на смітник букети, адже вони не відповідали довжині в півтора метра.

 

Про це вчителька розповіла в інтервʼю програми “Відвертості професій”. За її словами, від батьків учнів шкіл часто вимагають здавати гроші на різні потреби, а ті від безвиході не мають іншого вибору. Аби зберегти свою анонімність, жінка не захотіла показувати своє обличчя.

“Є такі вчителі, які стоять і кажуть: “На моїй руці золотий браслет дуже гарно буде виглядати. Я вас залишу на 15 хвилин, щоб ви могли обговорити всі деталі”. Розвертається і йде. Батьки знають: якщо вони цього не куплять, то їхніх дітей будуть ще більше ганяти по знаннях і ще більше задавати домашніх завдань. А вчителів більше немає в цій школі і переводити нікуди. У директорки (вона вже не працює в школі) була лінійка, вона ставила букет і казала: “Викинути в смітник, він не відповідає моїм нормам”. У неї була півтораметрова лінійка, і букет мав бути не менш ніж півтора метра”, – ділиться педагогиня.

Жінка додає, що дуже часто випускні класи мають дарувати щось школі, наприклад, музичні центри, плазмені дошки або щось інше. Вона наголошує, що такі вимоги можуть діяти навіть у тих державних школах, у яких батьки сплачують за навчання по 3-4 тисячі гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ви 11-й або 1-й клас, значить, повністю повинні за свій рахунок оформити зал, заказати діджеїв, фото відео, кульки. У вас застілля – ви повинні зробити так, щоб за всіх вчителів заплатити. А якщо ми не хочемо сидіти з цими старими клячами за одним столом? Це наше свято, це не їхнє. Вони закінчили цю школу 40 років тому. А якщо діти захочуть у Туреччину поїхати, вчителям теж путівки купляти?” – обурюється жінка.

За її словами, отримувати подарунки приємно, особливо коли діти показують, що їм не байдуже і вони хотіли чимось вразити, проте погано, коли вчителі не приймають взагалі подарунків або тих, які їм не до вподоби.

“Приємно отримувати подарунки, але не можемо заборонити людині виказати свою пошану і не можемо це дозволити згідно із законодавством. Але якщо до тебе на день народження приходять і дарують квіти, ти відмовляєшся? Якщо це робиться “здайте гроші на подарунки”, то це неправильно”, – резюмувала педагогиня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчителька вимагала золотий браслет, а директорка – букет від 1,5 м. Педагогиня розкрила шокуючі деталі поборів в одній зі шкіл України