facebook

Платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу

Отримати пільгу на оплату комунальних послуг може частина українців

В Україні є громадяни, які мають право на законних підставах платити за комунальні послуги на 50% менше. Про це розповіли у Пенсійному Фонді України.

Згідно з законом “Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту” право оплачувати лише половину комунальних послуг вдови загиблих захисників України.

Пільга нараховується на такі види комунальних послуг:

Керування багатоквартирним будинком;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Газ та доставка газу;

Послуги з отримання електроенергії та опалення;

Гаряча та холодна вода;

Вивіз сміття;

Внески ОСББ, закупівля твердого палива, тощо.

Коли розраховується плата за опалення та користування житлом, площа на яку надається пільга становить 21 квадратний метр на кожну особу, яка проживає у помешканні. Якщо вдова не може працювати і всі її родичі також непрацездатні, то знижка буде зараховуватись у подвійному нормативі – 42 квадратних метри.

 

Пільга буде нараховуватись без врахування середньомісячного доходу на сім’ю. Для українських військових та членів їх сімей також розрахована знижка на оплату електроенергії, опалення, квартирні послуги та інші комунальні послуги. Відсоток цей може перевищувати 50%, а також досягати 100 відсоткової знижки. Отримати таку знижку може дружина військовослужбовця, чоловік, або родичі, які є непрацездатними і знаходяться на утриманні захисника. Для того, щоб отримати пільги, варто звернутися до Пенсійного Фонду України з відповідною заявою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу