facebook

Субсидії у новому 2024 році: на яку допомогу чекати простим українцям

За інформацією Мінсоцполітики, у 2024 році у громадян України збережеться можливість отримання державної допомоги у вигляді субсидій для оплати житлово-комунальних послуг, оскільки буде проведено оцінку результатів експериментального проєкту, започаткованого цього року.

Право на отримання субсидії мають громадяни, чиї комунальні витрати становлять понад 15% загального доходу сім’ї за місяць. Розмір фінансової підтримки держави розраховується кожному за індивідуально.

Відомство наголосило, що у поточному році не плануються зміни у системі виплати державної допомоги на оплату комунальних послуг.Наголошується, що Міністерство систематично аналізує можливі зміни у порядку надання субсидій, вивчаючи особливості та проблеми, пов’язані з реалізацією цієї програми.

Також очікується, що до 1 липня 2024 року буде представлено звіт про результати експериментального проекту щодо надання додаткової допомоги громадянам для придбання твердого пічного палива.

Крім того, будуть запропоновані зміни у законодавстві, яке регулює виплати субсидій та пільг у цьому напрямку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на листопад 2023 року понад 1,7 мільйона домогосподарств отримали субсидії і середній розмір фінансової підтримки для українців на оплату комунальних послуг склав 1,41 тисячі гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Субсидії у новому 2024 році: на яку допомогу чекати простим українцям