facebook

Потужні спалахи на сонці: у найближчі години Землю накриє сильна магнітна буря

Завтра, 27 грудня, Землю накриє потужна магнітна буря, оскільки на Сонці зафіксували багато спалахів. У цей день краще зменшити фізичні та розумові навантаження, щоб уникнути погіршення самопочуття.

Про це повідомляє новинне видання The Watchers.

Сонячна активність зросла до помірного рівня. Дослідникам вдалося зафіксувати на поверхні зірки спалахи класу M.

Крім того, 24 грудня почався викид корональної маси. Початковий аналіз свідчить про можливий вплив цього явища до пізньої ночі 27 грудня.

Таким чином нестабільні умови геомагнітного поля будуть відчуватися до кінця доби 27 грудня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що таке сонячні бурі

Це вибухові процеси на Сонці, які характеризують викиданням масивних потоків енергії, різних частинок та електромагнітного випромінювання в космічний простір.

Більшість цих електрично заряджених частинок тримає курс на Землю. Потрапляючи в магнітне поле планети, вони починають з ним взаємодіяти, тим самим руйнуючи.

Частинки з космосу можуть перешкоджати роботі супутників, електричних мереж і засобів зв’язку. Саме через сонячні бурі час від часу відбуваються перебої з GPS, мобільним зв’язком, телебаченням тощо.

Цікаво, що прояв сильних сонячних бур стає також причиною виникнення північного та південного полярного сяйва.

Як полегшити для себе цей період

Вплив магнітних бур проявляється індивідуально. У людей з особливо підвищеною чутливістю може боліти голова, розвинутися мігрень, стрибати тиск і погіршуватися згортання крові.

Щоб уникнути неприємних наслідків, насамперед потурбуйтеся про правильний сон. Лікарі радять лягати спати за годину до півночі та вставати без будильника.

Не забувайте також про рух: ходіть пішки, плавайте, займайтеся гімнастикою. При цьому не виснажуйте себе в спортзалах силовими тренуваннями.

Якщо у вас болить голова, краще відмовтеся від напоїв, які містять кофеїн і створюють для організму додатковий стрес.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потужні спалахи на сонці: у найближчі години Землю накриє сильна магнітна буря