facebook

В Івано-Франківську покарали викладачку-фанатку СРСР: вчила студентів лікувати грязями, “російською банею” і парафіном

Дисциплінарна комісія завершила перевірку в Івано-Франківському національному медичному університеті щодо достовірності фактів, що викладачка дисципліни “Фізична реабілітація при коморбідній патології” використовувала російськомовну літературу, нібито вихваляла Радянський Союз та вчила лікувати студентів грязями та “російською банею”. За рішенням комісії педагогиню рекомендовано відсторонити від проведення лекцій та оголосити догану.

Рішення опублікували на офіційному сайті ІФНМУ. Там також додали й інші рекомендації. Зокрема, оновити навчальну літературу та програму з зазначеної дисципліни, заборонити використання неактуальної, збільшити тематику предметів з включенням тем, що відповідають принципам доказової реабілітації, та провести виховну роботу з іншими викладачами щодо виховання молоді в дусі патріотизму.

“Рекомендовано відсторонити асистентку від викладання навчальних дисциплін на ОПП “Фізична терапія, ерготерапія” у зв’язку із невідповідністю Ліцензійним умовам та притягнути до дисциплінарної відповідальності з оголошенням догани”, – зазначено у рішенні комісії.

Під час перевірки були детально вивчені всі факти. Зокрема перевірені підручники, якими користувалась викладачка. У них знайшли посилання на російськомовну літературу, що йде врозріз з освітнім законодавством України. Педагогиня у письмовому поясненні зазначила, що навчальну літературу 1984 року використовувала для демонстрації, а не як рекомендація для підготовки до практичних занять.

Диплом, на який також нарікали студенти, отриманий викладачкою у Москві у 2015 році, на момент проведення розслідування не виявили.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розголосу ситуація набрала, коли керівниця благодійного фонду “Свої” Леся Литвинова зробила допис у Facebook, в якому звернулась до міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка. Майже одразу в виші розпочали службове розслідування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Івано-Франківську покарали викладачку-фанатку СРСР: вчила студентів лікувати грязями, “російською банею” і парафіном