facebook

Затримка зарплат та пенсій: у Раді перед Новим роком попередили всіх українців

Подробиці

Українцям розповіли, що буде із виплатами
Голова Комітету економістів України Андрій Новак запевнив, що мінімум квартал українцям не потрібно хвилюватися з приводу виплат. Про це глава Комітету економістів України розповів в ефірі “Еспресо”.

Україна має власну фінансову подушку, що дозволяє щонайменше квартал власними ресурсами виконувати як мінімум соціальні статті.

“Одразу хочу всіх заспокоїти, жодного варіанту невиплат чи затримки виплат у січні, лютому, березні не буде. Україна має свою фінансову подушку, яка дозволяє нам щонайменше квартал, тобто три місяці, власними ресурсами виконувати як мінімум соціальні статті. Хочу нагадати, що всі соціальні статті, починаючи від пенсій, зарплат, соціальних допомог за різними категоріями, стоять у державному казначействі до сплати на першому місці”, – зазначив Андрій Новак.

За його словами, в українському бюджеті на сьогоднішній день дефіцит 50%, який покривається в основному за рахунок наших партнерів, але інші 50% — наші внутрішні економічні можливості, які дозволяють Україні самостійно щонайменше квартал, а в принципі й півріччя витягти, користуючись власними ресурсами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому хочу заспокоїти, що найменше протягом кварталу нам не потрібно ні про що хвилюватися. А за січень-лютий ці процедурні затримки у США та ЄС будуть подолані. Перший квартал ми спокійно переживаємо власними ресурсами”, – сказав голова Комітету економістів України.

Новак додав, що є також чинні програми зовнішньої допомоги, наприклад, із МВФ на 4 роки, з ЄС та урядами десятків країн світу.

“Зараз я б не перебільшував ці процедурні проблеми та затримки. По-перше, Україна має свій певний внутрішній економічний резерв, а по-друге, зовнішня допомога все одно надходитиме, бо вона закладена в бюджетах і ЄС, і США, і більше. 60 країн світу, які підтримують Україну”, – резюмував Андрій Новак.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Затримка зарплат та пенсій: у Раді перед Новим роком попередили всіх українців