facebook

Вже тікати в обмінники? Курс долара та євро “принизили” гривню перед Новим Роком

НБУ оновив курс валют – все не так казково, а й сильної паніки не спостерігається

Ті українці, які сподівалися заробити на постійному подорожчанні долара, тепер розчаровані – адже курс американської валюти по відношенню до гривні продовжує знижуватися…

За даними банків, у четвер, 28 грудня, готівковий курс долара до гривні несподівано зріс на 18 копійок після того, як подешевшав на 5 копійок (у середу, 27 числа, до 38,11 грн. в середньому). У той же час, долар можна продати за середнім курсом 37,7 грн.

Курс євро до гривні залишився без змін – 42 грн. за євро в середньому, продати можна за 41,3 грн. У київських обмінниках середній курс долара також трохи зріс (38,17 грн.). Курс євро зріс на 20 коп. до 42,46 грн. за євро (продати – за 41,12).

Офіційний курс долара, встановлений Національним банком на 28 грудня, становить 37,6194 грн за долар. У той же час офіційний курс євро склав 41,6334 грн, нещодавнє “зміцнення” зникло.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

НБУ планує поступово збільшувати діапазон коливань курсу з метою його узгодження із макроекономічними реаліями. Експерти прогнозують середній курс гривні до долара на рівні 37,3 у 2024 році, з підвищенням до 39 грн на кінець року.

Тренд останніх днів – посилення долара та євро стосовно гривні як в офіційних курсах НБУ, так і в банках та обмінниках. Надалі, швидше за все, курс лише продовжить своє зростання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже тікати в обмінники? Курс долара та євро “принизили” гривню перед Новим Роком