facebook

Погані новини для водіїв: у 2024 році потрібно заплатити немаленький податок

Детальна інформація

У Державній податковій службі нагадали про обов’язок українців сплачувати податок за володіння певними видами автомобілів.

Згідно з підпунктом 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України, транспортний податок стягується з легкових автомобілів, які вийшли на ринок не більше п’яти років тому та мають середню ринкову вартість, перевищуючи 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на перший січня податкового року. Про це повідомила ДПС, пише “Автотема”.

Цьогоріч ця вартість становить близько 2,25 мільйонів гривень, але важливо врахувати, що з початку 2024 року мінімальна заробітна плата становитиме 7100 гривень.

Центральний орган виконавчої влади, який формує та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, визначає таку вартість за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів, на перший січня податкового року, враховуючи марку, модель, рік випуску, об’єм двигуна, та тип пального автомобіля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щорічно до 1 лютого Міністерство економіки публікує на своєму офіційному веб-сайті список легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню та відповідають встановленим критеріям. Цей перелік містить інформацію про марку, модель, рік випуску, об’єм двигуна та тип пального.

Наразі у цьогорічному переліку зазначено 358 моделей легкових автомобілів. За даними станом на 25 грудня 2023 року, ДПС зареєструвала надходження транспортного податку від фізичних осіб до місцевих бюджетів на суму 83,9 мільйонів гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Погані новини для водіїв: у 2024 році потрібно заплатити немаленький податок