facebook

Чому прийти на ділову зустріч вчасно — означає спізнитися

Підприємець Брент Бешор знає, як кожен з нас може стати щасливішою, багатшою та успішнішою людиною. Для цього просто потрібно щодня вживати таблетку під назвою “Більше-ніяких-спізнень”. Чули про таку?

Всі ми інколи спізнюємось, і завжди маємо на це безліч причин. А за словами підприємця Брента Бешора, така звичка може багато що розповісти про людину. І хорошого в цьому дуже мало.

Тож сьогодні пропонуємо вам переклад статті Брента Бешора “5 Minutes Early Is On Time; On Time Is Late; Late Is Unacceptable”.

Я маю чарівну таблетку, купивши яку, ви зароблятимете більше грошей, будете  щасливими, схуднете, а ваші стосунки наблизяться до ідеальних. Це новий  революційний фармацевтичний препарат під назвою «Більше-ніяких-спізнень». Одна таблетка в день допоможе вам приходити вчасно, покращити своє життя і життя людей, які вас оточують.

Ніяких жартів, адже спізнюватись недопустимо. Це може прозвучати жорстоко, але така правда, і її потрібно говорити якомога частіше. Мені байдуже, запросили вас на званий обід, конференцію чи зустріч в кафе — ваша пунктуальність багато чого розповість про вас.

Мені настільки не подобається, коли хтось запізнюється, що лиш від однієї думки про це мене починає нудити. Я теж інколи спізнююсь, і через це починаю  нервувати та вкриватись потом. Чим пізніше я приходжу, тим більше пітнію. Якщо я спізнююсь більше, ніж на 15 хвилин, то схожий на людину, яка щойно плавала в басейні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте, багато людей не переймається через точно встановлений час, і розглядає його як рекомендацію, яку можна взяти до уваги, а можна знехтувати.

Однак існує причина, чому ми призначаємо зустрічі на певний час і встановлюємо дедлайни. Адже завдяки цьому можна координувати процес роботи, а також мінімізувати марну витрату часу та зусиль. Ви лиш задумайтесь над тим, скільки роботи було б зроблено, якщо б кожен “розслаблявся” і “плив за течією”? За допомогою таких дій можна було б визначати неефективність.

Коли людина спізнюється на зустріч, то зазвичай виправдовується фразою, на кшталт, “Моя вина…”, “Вибачте, хлопці…” чи “Ну ви ж знаєте, як воно буває”, а у відповідь чуємо “Нічого, все добре”, хоча насправді все зовсім не добре. Тому що ось справжнє значення постійних спізнень:

  • Неповага: приходити вчасно — це прояв поваги. Це означає, що ви цінуєте іншу людину. Якщо ви не поважаєте учасників зустрічі, чому тоді зустрічаєтесь з ними?
  • Нетактовність: спізнення демонструє повну відсутність поваги до життя інших людей; вам просто байдуже.
  • “Синдром вищості”: дехто дозволяє собі спізнюватись, щоб продемонструвати свою владу; показати, що займає значно вищі позиції.
  • Несерйозність: коли ви не приходите вчасно або не дотримуєтесь дедлайнів, то втрачаєте свою авторитетність. Якщо ви не можете прийти вчасно на зустріч, то як вам можна довірити складніші і важливіші завдання?!
  • Неприбутковість: розгляньмо такий сценарій — у вас зустріч з 4 особами. Ви спізнюєтесь на 10 хвилин, тобто в сумі ви витратили 40 хвилин чужого часу. Припустимо, в компанії працівник отримує $200/год. Отож виходить, що ви викинули на вітер $133. І хтось справді так робить.
  • Неорганізованість: якщо ви не можете дотримуватись плану, зазначеного у вашому календарі, тоді що це говорить про інші сфери вашого життя? Вони, мабуть, балансують на межі повної катастрофи. Постійні спізнення, як мінімум, сигналізують про те, що ви ледве справляєтесь, і ви точно не та людина, з якою хочеться мати справу.
  • Надмірна зайнятість: кожен любить ототожнювати зайнятість з важливістю, але всі ми добре знаємо, що насправді це не так. Якщо у людини постійно напружений графік — це означає, що вона не вміє розставляти пріоритети або сказати “ні” там, де це доречно.
  • Манія величі: зазвичай люди переростають це у 8 років, однак дехто все життя думає, що він — центр Всесвіту. І в цьому мало хорошого. Зауважте, ця манія також називається “Синдром Дональда Трампа”.

За словами Брента Бешора, він теж інколи спізнюється. Тому що в житті трапляються непередбачувані обставини, але в такому випадку він завжди просить вибачення, і пояснює, чому спізнився, і робить це так, щоб його співрозмовник зрозумів — він серйозно до нього ставиться, і це більше не повториться.

Пам’ятайте: пунктуальність не пов’язана зі стресом. Вона звільняє місце для турботи, уважності та мислячих людей, яких всі ми хочемо мати в житті. І тут йдеться як про друзів, так і про колег.

Прийти за 5 хвилин до зустрічі — означає прийти вчасно. Прийти в конкретно встановлений час — означає спізнитись. А спізнюватись недопустимо

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому прийти на ділову зустріч вчасно — означає спізнитися