facebook

Які категорії вчителів зможуть претендувати на доплату в 20%

Українські вчителі, які успішно складуть зовнішнє оцінювання професії у 2024 році, зможуть отримувати доплату у 20% до посадового окладу протягом трьох років. Пройти сертифікацію зможуть педагоги, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітніх галузей.

Про таке рішення повідомило Міністерство освіти та науки України. Реєстрація на проходження ЗНО пройде з 15 по 30 січня у два етапи.

“З 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі “Суспільствознавство”, а саме всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів “Досліджуємо історію і суспільство”, “Історія: Україна і світ”, “Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти”, – йдеться у тексті.

У пілотному тестуванні зможуть взяти участь 500 педагогів. Також можливість пройти сертифікацію буде і у вчителів початкових класів з загальною кількістю не більше 1500 осіб. Ще до 1000 фахівців з математики та української літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової освіти, зможуть взяти участь у ЗНО.

Особливості реєстрації будуть повідомлені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ЗНО для вчителів було запроваджено у 2019 році для вчителів початкових класів. У 2023 таку можливість надали і педагогам математики та української мови й літератури.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Які категорії вчителів зможуть претендувати на доплату в 20%