facebook

“Сюрприз” для біженців: українці стануть бездомними через скасування виплат

Подробиці

Чого чекати біженцям
Минулого року місцева влада отримала 10 млн фунтів стерлінгів на покриття витрат на короткострокове житло для біженців, тепер цього фінансування не буде. Уряд Шотландії заявив місцевій владі за кілька днів перед Різдвом, що надання фінансування для допомоги українцям в облаштуванні не продовжиться. Після цього мерії міст заявили, що їм доведеться припинити підтримувати готелі, в яких розміщені українці, пише видання Scotsman.

Минулого року місцева влада отримала 10 млн фунтів стерлінгів на покриття витрат на короткострокове житло для біженців, тепер цього фінансування не буде.

Рішення було зустрінуте різкою критикою частини депутатів діями Хамзи Юсуфа, першого міністра Шотландії.

“Було б зрадою, якби Шотландська національна партія [Юсуфа] не змогла виправдати свою високу риторику з перших днів цієї кризи та порушила свої обіцянки, дані тим, хто тікає від цієї жахливої ​​війни”, – сказав депутат від лейбористської партії Марк Гріффін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За цією схемою “суперспонсора” тільки в листопаді до країни прибули 17 463 особи, багато з яких були розміщені в готелях та на круїзних лайнерах. Проте місцеві підприємці почали скаржитися, що уряд, який мав компенсувати витрати на біженців, ігнорує свої зобов’язання.

Лідер шотландських ліберальних демократів Алекс Коул-Гамільтон сказав: “Схоже, що ШНП отримала прес-реліз та фотосесію, тому їх більше не турбують українські біженці”.

Сам Юсуф у серпні звертався до українських біженців із полум’яною промовою.

“Ми зробимо все можливе, щоб підтримати вас, щоб у вас був будинок у Шотландії до тих пір, поки він вам знадобиться. І ми вдячні за внесок, який ви вносите у розвиток спільнот у всій країні. Дуже важливо, щоб країни Європи та всього світу допомогли вам здобути перемогу, а потім відновити свою країну. Шотландія продовжить підтримувати Україну, поки ви боретеся за своє майбутнє як вільну, незалежну європейську націю», – заявив він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Сюрприз” для біженців: українці стануть бездомними через скасування виплат