facebook

Від 8 500 до 34 000 грн: в Україні діятимуть нові штрафи для водіїв

У 2024 році вступають в дію заплановані зміни в Правила дорожнього руху (ПДР), і важливо, щоб всі водії були ознайомлені з цими нововведеннями. Ті, хто порушує ці нові правила, будуть піддані фінансовим штрафам. Оновлені положення стосуються нічної їзди, дрифту та додержання швидкісних обмежень.

Тепер будь-яке перевищення швидкості, навіть на 5 кілометрів від ліміту, призведе до накладення штрафу, інформує carz.net.ua.

За порушення норм щодо рівня шуму також передбачено штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів, що складає 17 000 гривень. У разі повторного порушення цього правила сума штрафу подвоїться, досягаючи 2000 неоподатковуваних мінімумів, що становить 34 000 гривень.

Щодо дрифту, за перше порушення водієві загрожує штраф у розмірі 8500 гривень, за друге – 17 000 гривень. Крім того, можливе вилучення водійського посвідчення на строк від 6 місяців до 1 року.

Ці норми передбачають обмеження для нічної їзди, які планується ввести на території ЄС. Водіям-початківцям буде заборонено рухатися з 0:00 до 6:00 ранку. Це обмеження поширюється не тільки на іноземців, але й на українців, які перебувають за кордоном. Ці заходи спрямовані на попередження аварій через відсутність необхідного досвіду у водіїв певних категорій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 8 500 до 34 000 грн: в Україні діятимуть нові штрафи для водіїв