facebook

“А що, так можна було? В Україні ти маєш додуматися сам”: задача з математики в німецькому підручнику вразила мережу

Українська репетиторка вразила мережу завданням з німецького підручника з математики. Педагогиня прочитала задачу і підмітила, що в Україні до таких умов потрібно додуматися самому.

Про це сама вчителька розповіла в ТікТок. Вона підкреслила, що після побаченого повністю змінила підхід до методики викладання і подумала: “А що, так можна було?”

У німецькому підручнику до запропонованої задачі з зображенням кубу є три питання, які допомагають школярам її розвʼязати. У першому, за словами вчительки, учням пропонують на око визначити величину кута

@vikkkkkkks

Як вам завдання? #репетиторматематики

♬ оригінальний звук – Репетитор | Вікторія Щербина

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прочитавши друге питання, репетиторка “полетіла в космос”. Вона зазначила, що дітям дають підказку, який саме трикутник зображений на малюнку, тож їм не потрібно самостійно здогадуватись про це. Педагогиня підкреслює, що в Україні додуматися до цього школяр повинен сам.

У третьому питанні, як розповіла вчителька, завдання зводиться до найпростішої задачі з тригонометрії, адже в школярів вже є всі показники.

“Якби це завдання було в нашому українському підручнику, то воно звучало б так: знайдіть кут альфа. І все. Більше нічого б в цьому завданні не було б. Зрозуміло, що сказано було б, що на малюнку зображений куб. Тобто є куб, знайди кут альфа”, – ділиться педагогиня.

Вона зауважила, що в німецьких підручниках багато таких завдань, де не потрібно розвʼязувати задачі “просто в лоб”.

“Як в українських – ось задача, бери розвʼязуй. Не знаю як, але розвʼязуй. А отак все плавно методами навіювання, якимись підказками, роздумами. Перед тим як розвʼязувати, ти подумай, роздивись, проведи аналогію, поміркуй. Ось тобі ми допоможемо, а тут ми тебе направимо”, – ділиться педагогиня.

На думку репетиторки, це гарний досвід, адже такі вправи прослідковують логічний шлях пошуку розвʼязку і воно саме для навчання. Вона підкреслила, що завдяки таким вправам діти вчаться розвʼязувати задачі і лавно зробити потрібні логічні висновки.

Користувачі соцмережі підтримали таку думку вчительки і зауважили, що таких підказок у книгах не вистачає.

“Мені так не вистачало в школі таких підказок. Такі завдання можна реально робити самому, не питаючи у батьків”, “Дякую, я давно закінчив школу, але дуже цікава ідея”, “Я вчусь у Німеччині і так, таких завдань там дуже багато”, “А ще у нас потребують доказів, от на малюнку прямокутний трикутник в цьому Кубі, а ти ще давай докажи, чи дійсно він прямокутний”, “Да, реально класно, у нас такі підказки роблять батьки”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“А що, так можна було? В Україні ти маєш додуматися сам”: задача з математики в німецькому підручнику вразила мережу