facebook

Виставляють борги у десятки тисяч гривень: українців масово почали змушувати сплатити податок через суди

Що відбувається?

Українців через суд змушують сплатити податок за свою квартиру
Українців через суд змушують заплатити податки за свої квартири. Сума податку 2024 року становить 100.5 гривень. Платити необхідно за кожен квадрат площі, яка перевищує 60 квадратів для квартири та 120 квадратів для будинку. Про це повідомляє Обозреватель.

Ті українці, котрі добровільно відмовляються платити, змушені будуть зробити це через суд. У реєстрі судових рішень можна знайти сотні рішень щодо примусового стягнення податкового боргу.

Наприклад, 25 грудня Чернівецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення «змусити» місцевого мешканця заплатити податковій 23 300 гривень податку. У матеріалах справи йдеться про те, що податковим органом направлялася вимога про сплату податкового боргу, проте заборгованість добровільно не була сплачена.

Тепер податкова має рішення суду і вона може звернутися до виконавчої служби. У боржника можуть накласти арешт на банківські рахунки доти, доки він не заплатить податковий борг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У певних випадках через суд можна скасувати податкову вимогу. Наприклад, у полтавця податкова намагалася стягнути суму у розмірі 18 900 гривень у вигляді податку за телятник, площа якого становила 632.9 квадрата. Але суд прийняв бік позивача.

Податок можуть не сплачувати українці, нерухомість яких перебуває на окупованій території чи зоні бойових дій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Виставляють борги у десятки тисяч гривень: українців масово почали змушувати сплатити податок через суди