facebook

Законопроєкт про мобілізацію відкликається з розгляду та повертається ініціатору

11 січня, Кабінет міністрів України відкликав проєкт закону № 10378 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук, а також ідеться в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Народна депутатка, членкиня Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз в ефірі телемарафону пояснила: Кабмін як ініціатор відкликав свій законопроєкт. Тому ані в Комітеті, ані в Раді не було рішення про те, щоб відправити проєкт закону на доопрацювання або повернення суб’єкту подання, або ухвалення в першому читанні, або відхилення. Сам процес відкликання передбачає, що той, хто вніс законопроєкт, за власною волею його відкликає.

Ірина Фріз також пояснила окремі процедурні особливості про те, як тепер можна доопрацювати законопроєкт.

За словами Фріз, щоб Кабмін міг внести доопрацьований законопроєкт, мають бути рішення Комітету і парламенту стосовно альтернативних законопроєктів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Для цього потрібно зібрати комітет, ухвалити відповідні рішення, винести їх у сесійну залу ВРУ. Рада має проголосувати і надати свій вердикт альтернативним законопроєктам. Після цього рішення Кабмін може вносити новий доопрацьований законопроєкт. Я сподіваюся, що це буде наступного тижня. Більшість аспектів була проговорена, була чітко проговорена позиція щодо антиконституційних норм”, — сказала нардепка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Законопроєкт про мобілізацію відкликається з розгляду та повертається ініціатору