facebook

У пенсіонерів стрес: у ПФУ змушують відкривати віртуальні картки — що це і як зробити

Детальна інформація

Багато осіб похилого віку вже пройшли процедуру ідентифікації через мобільний зв’язок, як вимагає Пенсійний фонд України (ПФУ). Тим не менше, поки невідомо, яким чином здійснюється виплата пенсій після завершення процедури встановлення особи отримувача, і порушуються встановлені терміни прийняття рішень, пише видання “На пенсії”.

Богдана Гончар, представниця юридичного відділу ПФУ, висловила своє занепокоєння стосовно цієї ситуації. У Пенсійному фонді пояснили, що необхідно відкрити віртуальну картку на ім’я особи, яка очікує на отримання пенсії.

Щодо процедури реєстрації картки, вона передбачає виконання відеоідентифікації. Це може здійснювати співробітник банку, який зробить фотографію разом із паспортом власника картки, або самостійно, висиланням сфотографованих документів за посиланням, яке подає банк. Після завершення реєстрації особа може отримати віртуальну картку та передати інформацію про неї до ПФУ.

Важливо зазначити, що для отримання грошей на рахунок потрібно здійснювати транзакції. У випадку, якщо особа має можливість відвідати територію, що перебуває під контролем України, вона може отримати фізичну картку у відділенні банку, пред’явивши паспорт та ідентифікаційний код.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Служба підтримки Monobank підкреслила, що при реєстрації не приймаються російські номери телефонів, обов’язковий український або іноземний номер. Після завершення реєстрації додаток пропонує різні способи отримання картки, але не всім доступне відкриття початкової віртуальної картки.

Щодо реєстрації віртуального рахунку у банку, код може бути переданий через відеодзвінок по Telegram під час процесу реєстрації. Для реєстрації потрібно пред’явити ідентифікаційний номер облікової картки платника податків та один із документів, таких як паспорт, ID-карта, закордонний паспорт, посвідка на постійне проживання тощо. У випадку відмови від ідентифікаційного номера потрібно надати фото відповідного документа, що підтверджує відмову.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У пенсіонерів стрес: у ПФУ змушують відкривати віртуальні картки — що це і як зробити