facebook

За українців взялися у Польщі: пільговий період минув

Українців у Польщі чекає випробування. Їм доведеться виробляти водійські права місцевого зразка.

Українським водіям, які перебувають на території Польщі, доведеться обміняти права на польські. Про це пише видання inPoland.

Так, 31 грудня 2023 року минув період, коли водії могли користуватися без обмежень українськими правами. Таким чином, починаючи з 1 січня 2024 року, вони мають обміняти у шестимісячний термін свої права на польські.

Виходячи із положення Закону від 23 березня 2022 року «Про особливі правила у сфері транспорту та морського господарства у зв’язку із збройним конфліктом на території України», українські мігранти мали право використовувати українські права до 31 грудня 2023 року. Крім того, українцям було дозволено користуватись простроченими правами.

При цьому польське законодавство зобов’язує іноземців, які перебувають на території Польщі понад 6 місяців, обмінювати права на польські.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, для українців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, ситуація з обміном посвідчень водія трохи інша. Як зазначається, усі біженці, які мають PESEL UKR, можуть користуватися українськими правами принаймні до 4 березня 2024 року. Якщо ж тимчасовий захист буде продовжено, то відповідно і термін легального використання українських водійських документів буде продовжено. В іншому випадку теж потрібно буде змінити права у 6-місячний термін.

Проте водіям слід пам’ятати, що обміняти можна лише дійсні посвідчення. Отже, водіям, у яких водійські документи прострочені, слід продовжити їхній термін дії. Відновити та обміняти українське посвідчення водія можна у Варшаві, Вроцлаві, Кракові та Гданську.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За українців взялися у Польщі: пільговий період минув