facebook

Штрафи 1500 грн: водіїв змусять пройти техогляд машин

Що відомо

Водіїв змусять пройти техогляд
У 2024 році в Україні можуть повернути обов’язковий техогляд для всіх наявних на дорогах транспортних засобів. Дане рішення ще не прийняте, проте активно обговорюється не лише серед водіїв, а й у профільних комітетах Ради. Про це розповідає Телеграф.

Як відомо, сьогодні техогляд автомобілів проводять відповідно до державних стандартів. Кому в 2024 буде необхідний такий документ, скільки грошей доведеться заплатити за техогляд і які штрафи передбачені за його відсутність.

Відповідно до законодавства, обов’язковий техогляд передбачений для таких транспортних засобів як автобуси віком від двох років, вантажівок від одного року, вантажно-пасажирських автомобілів від двох років.

Також варто нагадати, що власники таких автомобілів повинні мати дві страховки. Крім того, до переліку належать таксі віком від двох років, трактори спеціальний транспорт та комерційні авто.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сьогодні техогляд не є обов’язковим для легкових автомобілів, включаючи та причепи, які призначені для особистого використання. Також від обов’язкового техогляду звільняються комерційні автомобілі, які були в експлуатації менш як два роки.

Найчастіше при проходженні техогляду станції вимагають техпаспорт, паспорт власника автомобіля, доручення право проходження техконтролю. Якщо ТО проходить юридична особа, знадобиться ще копія свідоцтва про державну реєстрацію.

Вартість техогляду залежить від розміру автомобіля. За легковий автомобіль необхідно буде заплатити від 1120 гривень, документ для автобуса коштуватиме 1344 гривень. Вантажівки та причепи коштуватимуть 1440 гривень та 1322 гривень відповідно.

За відсутність техогляду штраф складає 340 гривень. Якщо ж зупиняють вдруге з цієї причини доведеться віддати від 850 до 1700 гривень, а в разі третього разу суд може застосувати адміністративний арешт.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафи 1500 грн: водіїв змусять пройти техогляд машин