facebook

На дорогах буде тотальний контроль: водіїв приголомшили новими правилами

Як же так?

За водіями встановили тотальний контроль, що відомо
В Україні Уряд узявся за водіїв. Переписують правила дорожнього руху, збільшують штрафи, а тепер взагалі планують запровадити тотальний контроль за дорожнім рухом. Про це розповідає інформаційний портал Твоя Машина.

Як повідомляється, в Україні планують запровадити тотальний контроль за дорожнім рухом за допомогою вуличних камер відеоспостереження.

Зазначається, на цей час в Україні функціонує понад сім тисяч приладів, які можуть ідентифікувати людей по обличчю, а також фіксувати номерні знаки автомобіля або впізнати зовнішні ознаки транспортного засобу, такі як колір та модель.

Водночас найближчим часом у Міністерстві внутрішніх справ мають намір кратно збільшити кількість підключених до єдиної системи камер близько 50 тисяч приладів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для цього у МВС вже активно використовують штучний інтелект. У майбутньому це дозволить встановити тотальний контроль за тим, що відбувається на автомобільних дорогах України.

Водіїв можуть оштрафувати за брудні номери. У правилах дорожнього руху йдеться про те, що заборонено керувати автомобілем, якщо знаки забруднені до рівня, коли неможливо розрізнити символи на відстані 20 метрів.

За таке порушення водіям загрожує штраф у розмірі 1190 гривень згідно з частиною 1 статті 121-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Натомість штраф можуть виписати у разі, якщо номерні знаки неможливо прочитати на відстані 20 метрів. Тому інспектор має особисто у присутності водія на відстані 20 метрів провести перевірку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На дорогах буде тотальний контроль: водіїв приголомшили новими правилами