facebook

“В Україні бізнес планують звільнити від сплати цього податку”: з’явилися подробиці запланованих заходів

В Україні очікуються приємні зміни для підприємців. Заплановано скасування сплати одного податку для бізнесу.

Як інформує “biz.today.ua”, у пресслужбі Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів повідомили, що зміни покликані підтримати вітчизняну економіку в умовах повномасштабної війни.

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Вікторія Кирєєва зазначила, що в Україні готується до впровадження національна система торгівлі викидами CO2. Її мають запустити у 2026 році, причому пілотний проект системи торгівлі викидами з’явиться вже у 2025 році. Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект до кінця 2024 року.

Кирєєва нагадала, що Україна робить впевнені кроки для євроінтеграції:

“Для нас важливо звільнити український бізнес від сплати податку на викиди CO2 (CBAM) у 2026 році під час експорту продукції до Євросоюзу. Тому навіть попри війну ми маємо запровадити власну, національну систему торгівлі викидами парникових газів (СТВ)”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чиновниця назвала проект амбітним. Він має допомогти не лише підтримати українську економіку, а й виконати зобов’язання щодо імплементації Директиви 2003/87/ЄС.

Вказано, що детальний план заходів щодо створення СТВ в Україні підходить до завершення. Будуть представлені етапи, тимчасові рамки та інфраструктура для цього.

Вікторія Кирєєва також повідомила про реалізовані завдання у кліматичній політиці України у 2023 році.

Вдалося:

Оновити систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Передумову створення СТВ вдалося наблизити до актів ЄС. Представити вид Кліматичної політики. Розробити Стратегію формування та реалізації держполітики у сфері зміни клімату до 2035 року. Запустити Кліматичний офіс за підтримки німецьких колег. Узгодити план, згідно з яким Україна прагнутиме зменшення викидів метану в рамках ініціативи Global Methane Pledge.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україні бізнес планують звільнити від сплати цього податку”: з’явилися подробиці запланованих заходів