facebook

ПРО СИНТЕТИЧНИЙ І НАТУРАЛЬНИЙ ПУХ

Технологічний розвиток матеріалів для верхнього одягу та впровадження інновацій у моду створили сьогодні безліч варіантів (тканини з термоефектом, утеплювачі, наповнювачі, допоміжні матеріали зі спанбонду тощо), які роблять одяг комфортнішим та теплішим у холодну погоду. Але чи не найважливішим при створенні верхнього одягу є наповнення, те, що, власне, впливає на відчуття тепла. Пропоную розібратися з двома матеріалами, що подібні за функціональністю, але різні за складом і способом виробництва. Далі піде мова про натуральний та синтетичний пух. 

Натуральний пух

Почнімо з натурального пуху, який ще декілька десятків років тому вважався найкращим наповнювачем для виготовлення пуховиків та зимових курток. І в цьому справді є сенс. насамперед, завдяки унікальній структурі. Іншими словами, його ефективність полягає в будові пушинок і їхній здатності утримувати повітря в сплетіннях найдрібніших волокон. Пушинки натурального пуху майже не мають жорстких елементів і можуть приєднуватися одна до одної. Завдяки цьому, пух є легким, має наповнену повітрям просторову структуру, яка швидко відновлює первинний об’єм після стиснення і зберігаю тепло.

Найтеплішим вважається гагачий пух, але він дуже дорогий, тому в чистому вигляді нечасто використовується в одязі для мас-маркету. Популярним видом є також гусячий пух, на відміну від гагачого, він у своєму складі містить певний відсоток пера. Згідно європейських стандартів, натуральний пух високої якості у своєму складі має містити не більше 10% пера. Якщо вміст перевищує 10%, значить, якість пуху та його властивості, як утеплювача, для курток та пуховиків – нижчі.

Корисно знати про натуральний пух

Одяг на натуральному пухові потребує особливих умов догляду та прання. Це пов’язано передовсім з тим, що натуральний пух вбирає вологу і після неправильного режиму прання може «вилазити» (мігрувати через тканину верха). Обираючи верхній одяг на натуральному пухові, обов’язково ознайомтеся з інформацією на ярлику виробника. Зазвичай у перевірених брендів до ярлика вкладається маленький клаптик матеріалу, який має засвідчувати те наповнення, що в середині. До загальних рекомендацій слід також додати, що верхній одяг на натуральному пухові часто може не сприйматися людьми, схильними до алергії, тому запитуйте у продавця не лише про особливості догляду, а й про особливості носіння.

Синтетичний пух

Повноцінним сучасним аналогом натурального пуху є синтетичний. За властивостями зберігання тепла, він практично не поступається натуральному відповіднику, а за ціною та особливістю догляду має безліч переваг.

Сьогодні в Україні та за кордоном є багато виробників, які займаються виготовленням синтетичного пуху, і вочевидь за якостями і складом цей матеріал відрізняється. Але якісний синтетичний пух все ж таки має мати певні ознаки та виконувати базові функції. Краще розібратися з цим матеріалом допоможе компанія-виробник К.tex, котра в своєму асортименті має позицію “Синтетичний пух by K.tex” і співпрацює з багатьма українськими брендами верхнього одягу.

Коротка шпаргалка по синтетичному пухові

Яким має бути якісний утеплювач — синтетичний пух?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

—  На дотик синтетичний пух має нагадувати натуральний – такий же м’який і пухнастий, легко стискається і добре відновлює форму.

Чим відрізняється від натурального пуху чи синтепону?

У порівнянні з натуральним пухом, синтетичний пух краще зберігає свої властивості у випадку намокання, а також матеріал не викликає алергію. Від синтепону його відрізняє краща здатність зберігати тепло, довговічність при експлуатації і праннях, найкраща стиснутість.

Які переваги має синтетичний пух?

Найбільш відчутна перевага – це зручність у догляді. Синтетичний пух краще від натурального піддається багаторазовому пранню. А якщо тканина верху якісна, то верхній одяг на синтетичному пухові прослужить набагато довше, ніж на натуральному, при цьому не втративши своїх початкових властивостей.

Як бачимо, у кожного з видів пуху є свої переваги, тому, обираючи верхній одяг для демісезону та зими, обов’язково зважуйте усі умови та звертайте увагу на якість матеріалу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ПРО СИНТЕТИЧНИЙ І НАТУРАЛЬНИЙ ПУХ