facebook

Рекордні штрафи від 34 000 до 85 000 готують: кому і про які суми йдеться

Наприкінці 2023 року Кабінет міністрів України вніс законопроект №10379, пропонуючи суттєво посилити покарання тим, хто ухиляється від військового обліку та мобілізації. Нові зміни стосуються не лише розмірів штрафів, а й запроваджують суворіші заходи впливу на громадян.

Один із ключових моментів законопроекту – це можливість затримувати чоловіків у особливий період, які порушують законодавство та мобілізаційні заходи.

У разі вчинення правопорушень в умовах особливого періоду, розміри штрафів для громадян та посадових осіб значно збільшуються, аж до 204 тисяч гривень. Законопроект також передбачає можливість вважати кримінальним правопорушенням відмову від проходження ВЛК.

 

Крім цього, пропонується посилити штрафи для різних категорій порушників. Наприклад, призовники, військовозобов’язані та резервісти, що ухиляються від військового обліку, можуть бути оштрафовані у розмірі від 500 до 17 000 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Стаття 210-1 передбачає штрафи від 34 000 до 85 000 гривень для громадян та посадових осіб, які порушують закони про оборону, військовий обов’язок, мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Особливо жорсткі санкції передбачаються для посадових осіб, які вчинили порушення в умовах особливого періоду. Штрафи можуть досягати від 153 000 до 204 000 гривень. Це спрямовано на суворіший контроль за виконанням мобілізаційних заходів в умовах підвищеної загрози національній безпеці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рекордні штрафи від 34 000 до 85 000 готують: кому і про які суми йдеться