facebook

Шокуючий скандал: хворий чоловік, якого в ТЦК залякували і примушували підписати контракт, оголосив голодування

Сергій Грішин, 34-річний чоловік з Дніпропетровщини, перебував у Чернівцях у справах. 21 січня, як стверджує сам Грішин, його викрали представники Чернівецького ТЦК прямо з залізничного вокзалу близько 11 години дня. Як повідомляє чоловік, у приміщенні військкомату його утримували «у неналежних умовах, без їжі та води, вимагаючи підписати контракт і вирушити штурмовиком в один із підрозділів ЗСУ», пише Варта.

Згодом Сергія Грішина відправили у 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду «Едельвейс», хоча у нього невиліковна хвороба нирок.

Там чоловік написав заяву на незаконні дії ТЦК командиру бригади, у якій оголосив про своє голодування. Відповідну заяву опублікував журналіст Сергій Гузь, який висвітлює цю ситуацію у соціальних мережах.

«Я, Грішин Сергій Олександрович був викрадений ТЦК та СП у м.Чернівці. Попри мої пояснення, що в мене невиліковна хвороба, вроджений полікістоз нирок, мене утримували в нелюдських умовах, без їжі та води, та погрожуючи фізичною розправою, якщо я не підпишу документи, які потрібні викрадачам. А тому я оголошую голодування», – йдеться у заяві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як вдалося дізнатися журналісту, Сергій Грішин у 2005, 2012 та 2021 роках проходив медичні комісії та був визнаний непридатним до несення військової служби. Востаннє йому не видали довідку, що він не знятий з обліку нібито через відсутність необхідних бланків.

Він також відвідував ТЦК та СП у місті Кам’янське Дніпропетровської області вже після початку повномасштабного вторгнення. Але чоловіка так і не зняли з обліку. Через великий наплив людей його відправили додому, запевнивши, що він уже нібито знятий з обліку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шокуючий скандал: хворий чоловік, якого в ТЦК залякували і примушували підписати контракт, оголосив голодування