facebook

Майже 1000 грн: вже у березні пенсії українців знову зростуть – у кого і на скільки

Подробиці

Кому із громадян збільшать розмір пенсії вже навесні
У березні цього року в Україні очікується підвищення пенсій під час планової індексації. Яким буде загальний розмір збільшення до пенсії, розповідаємо в цьому матеріалі. Докладно про це розповість інформаційний портал “Стіна”.

Індексація пенсійних виплат планується у березні 2024 року. Найбільше мають зрости пенсії у тих пенсіонерів, які зараз отримують близько 8 000 грн. – їх виплати збільшаться приблизно на тисячу гривень.

Ті, хто зараз отримує пенсію у розмірі 4000 грн, можуть отримати добавку до 4600 грн.

Проте індексація торкнеться не всіх. Ті, хто вийшов на пенсію протягом останніх трьох років, не отримають надбавки до виплат.
Пенсіонери, які отримують високі пенсійні виплати, також не відчують їх зростання. Зокрема, йдеться про колишніх суддів із пенсіями близько 100 тисяч грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наступне збільшення пенсій заплановано на квітень 2024 року. На нього можуть чекати пенсіонери, які продовжують працювати та мають великий страховий стаж.
Також у квітні пройде другий етап зростання мінімальної зарплати, що спричинить збільшення мінімальної пенсії для тих, кому більше 65 років, якщо у них є необхідний стаж.

У нову формулу індексації пенсій буде враховано не лише рівень інфляції, а й суму заробітної плати, з якої відраховувалися страхові внески. Тобто, чим у людини більше був стаж і вища зарплата, тим вищим буде й розмір її пенсії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Майже 1000 грн: вже у березні пенсії українців знову зростуть – у кого і на скільки