facebook

ХОЧЕТЕ ПОЧУВАТИ СЕБЕ ЩАСЛИВІШИМ? ВИСЛОВЛЮЙТЕ ВДЯЧНІСТЬ ЗА МАЛЕНЬКІ РАДОСТІ КОЖНОГО ДНЯ

Згідно з результатами досліджень, проведеними Гарвардською Медичною Школою, люди, які частіше висловлюють вдячність за позитивні події в їхньому житті, почувають себе щасливішими.

Нещодавно двоє психологів, працівників Університету Маямі, провели цікаве дослідження. Вони розділили піддослідну групу на три частини. Перша частина учасників експерименту щодня записувала, за що вони почуваються вдячними; учасники другої групи фіксували на папері все, що їх дратувало та виводило з себе. Третя, контрольна група, записувала поточні події без жодного емоційного супроводу.

Через два з половиною місяці ведення таких записів, учасники першої групи, відзначили, що стали більш щасливими та сповненими оптимізму, аніж до початку експерименту. Вони рідше відвідували лікарів та проявляли більше схильності до занять спортом, аніж друга група, що записувала свої негативні емоції, або була нейтральною.

Інші дослідження доводять, що висловлення вдячності колегам по роботі, підвищує їхню продуктивність. Так, в Уортонівській школі Пенсильванського університету був проведений експеримент, під час якого дві групи волонтерів здійснювали дзвінки потенційним інвесторам. Результати виявили, що волонтери, які отримували повідомлення з подякою від керівника своєї групи, здійснили на 50% більше дзвінків, ніж учасники групи, в якій такі повідомлення не надсилались. Продуктивність першої групи волонтерів виявилась вдвічі більшою, аніж другої!Навіть коли вам катастрофічно бракує часу – напередодні чергового дедлайну, у метушні під час підготовки до свят, чи в процесі латання тріщин у ваших сімейних відносинах – причепіть на холодильник записку зі словом “Дякую!”, складіть список речей у вашому житті, за які варто бути вдячним, або ж просто подякуйте сусіду, що притримав для вас ліфт, і ви неодмінно відчуєте себе краще!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ХОЧЕТЕ ПОЧУВАТИ СЕБЕ ЩАСЛИВІШИМ? ВИСЛОВЛЮЙТЕ ВДЯЧНІСТЬ ЗА МАЛЕНЬКІ РАДОСТІ КОЖНОГО ДНЯ