facebook

Виїзд за кордон з 1 березня змінюється: для українців вводять нововведення

У Європі в березні будуть зміни, які вплинуть на виїзд українців за кордон. Зокрема, з 1 березня будуть нововведення у двох країнах щодо терміну перебування.

Тривале очікування двох європейських країн — Румунії та Болгарії — приходить до завершення. Адже з 1 березня вони увійдуть у Шенгенську зону. Це матиме певні наслідки для українців, адже виїзд за кордон зазначає деяких змін.

Шенгенська зона наразі налічує 27 країн та 420 мільйонів людей. Приєднання Болгарії та Румунії збільшить показник населення до 450 мільйонів жителів. Вільні подорожі в зоні дії Шенгену все ще матимуть певні дискусії, адже у 2024 році хочуть вирішити питання перевірок та контролю на сухопутних ділянках кордону згаданих двох країн. Морський та повітряний прикордонний контроль будуть скасовані.

Тепер про виїзд за кордон для українців з 1 березня. Відомо, що громадяни матимуть можливість подорожувати тут згідно з правилами «класичного» безвізового режиму. Тобто, перебувати до 90 днів упродовж 180-денного періоду. До цього моменту і Румунія, і Болгарія надавали українцям додаткові 90 днів перебування, що у сумі виходило 180 днів вільних подорожей. Це за умови, що до уряду країн не було звернення про тимчасовий захист.

Українці, які виїхали за кордон та знаходяться в цих двох країнах, повинні врахувати цю інформацію, щоб не порушити граничні межі перебування в ЄС. Тут два виходи: або повертатись в Україну, або оформлювати інші дозвільні документи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Виїзд за кордон з 1 березня змінюється: для українців вводять нововведення