facebook

“Представникам ТЦК дали дозвіл іти до квартир чоловіків вночі”: коли українці зобов’язані взяти повістки

Уряд дав вказівку співробітникам ТЦК працювати у цілодобовому режимі. Це означає, що повістки військовозобов’язаним чоловікам можуть вручити й у нічний час в їхніх домівках. Стало відомо, у яких випадках українці зобов’язані відчинити двері.

Як інформує “Today.ua”, військкоматам повідомили про цілодобову роботу, проте не уточнили, які саме завдання покладено на їхніх представників уночі, зокрема у комендантську годину. Багато громадян подумали, що представники територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки затримуватимуть порушників комендантської години та робитимуть поквартирні обходи в нічний період.

В одному з регіональних ТЦК повідомили, що ВЛК не проходить на базі військкомату. А щодо цілодобової роботи, то з 2014 року всіх військових переведено на особливий режим служби – 24/7, тим більше під час дії воєнного стану.

Вказано, що ТЦК не планують займатися порушниками комендантської години, тому що цю функцію покладено на поліцейських.

Коментар юриста

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адвокат Ростислав Кравець повідомив, що нове правило про цілодобову роботу не передбачає кардинальних змін у роботі ТЦК.

“Я вважаю, що це зроблено для того, щоб була можливість залучати цивільних осіб до цілодобової роботи у військкоматах”, – пояснив правозахисник.

За словами Кравця, українці мають право не відчиняти двері співробітникам ТЦК. Однак у деяких випадках доведеться це зробити.

“Без ухвали слідчого судді про допуск цих осіб до цього житлового приміщення або домоволодіння, особа має право нікого не пускати. Якщо ж йдеться про двір приватного будинку, то без згоди власника теж не мають права зайти на нього. Потрапляння без згоди є незаконним проникненням”, – підкреслив юрист.

Таким чином, обов’язок відчинити двері представникам ТЦК стосується лише тих українців, щодо яких було винесено відповідне судове рішення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Представникам ТЦК дали дозвіл іти до квартир чоловіків вночі”: коли українці зобов’язані взяти повістки