facebook

Штраф у розмірі від 3060 до 6120 гривень: хто під загрозою

Із приходом весни, господарі, як правило, починають наводити лад на власних подвір’ях. Проте, сезонне “наведення порядків” на присадибних територіях може призвести до несподіваних фінансових неприємностей, якщо власники забудуть про це.

Відповідно до законодавства, спалювання трави, листя та рослинного сміття підпадає під нагляд та покарання. Українці, котрі вирішили освіжити свої ділянки таким чином, ризикують зіткнутися зі штрафами у розмірі від 3060 до 6120 гривень.

Такі жорсткі заходи були придумані не просто з “примхи”, а щоб запобігти забрудненню навколишнього середовища.

Важливо! При спалюванні сухих рослин або сміття виділяється отруйна суміш, яка несе в собі оксиди азоту, чадний газ та інші шкідливі речовини.

Земля, де відбувається спалювання, потребує відновлення протягом 5-6 років. Підпалювання рослинності загрожує здоров’ю та безпеці, адже дим, що вивільняється, може містити шкідливі елементи, здатні викликати рак.Для посадових осіб, винних у спалюванні рослинних решток, передбачено ще значніші штрафи у розмірі від 15 до 21 тисячі гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак, якщо пожежа переходить на великі території, максимальні штрафи збільшуються до 90-150 тисяч гривень, а у разі знищення лісових масивів та зелених посадок навколо населених пунктів може настати навіть позбавлення волі.

Крім того, врахуйте, що в умовах військового стану підпали сухостою прирівнюються до диверсій, що додатково посилює відповідальність згідно з останніми поправками в Кримінальному кодексі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф у розмірі від 3060 до 6120 гривень: хто під загрозою