facebook

Водіїв почнуть штрафувати у 1700 гривень, абсолютно за новими правилами

Всі подробиці

У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №11029 “Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та закону “Про дорожній рух”, який ініційовано чотирма народними депутатами від партії “Слуга народу”.

Про це повідомляє “Автотема”.

Цей законопроєкт передбачає введення контролю за середньою швидкістю автомобілів на певних ділянках доріг. Швидкість буде визначатися за часом, який автомобіль затрачає на проїзд від одного контрольного пункту до іншого. Якщо швидкість перевищить максимально допустимий рівень, водій отримає штраф, повідомляє видання “Заборона”.

Також пропонується ввести відповідальність за керування транспортним засобом з невідповідними вимогам Правил дорожнього руху і технічної експлуатації шинами. Особлива увага приділяється своєчасній заміні літніх шин на зимові, що зазначають автори законопроєкту. Наразі п. 31.4.5 Правил дорожнього руху містить лише рекомендації щодо цього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У країнах за кордоном діють системи, подібні британській SPECS, що не дозволяють водіям уникнути покарання, втікаючи від камери”, – зазначили у “Блозі юриста”. Група народних депутатів вирішила використати цей іноземний досвід. Крім того, автори законопроєкту пропонують збільшити розмір штрафів за перевезення пасажирів або вантажів на несправному автотранспорті з 40 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн). За будь-яке повторне порушення, передбачене ст. 121 КпАП, штраф становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 3400 до 8500 грн) замість поточних максимальних штрафів у 1700 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіїв почнуть штрафувати у 1700 гривень, абсолютно за новими правилами