facebook

У водіїв тремтіння по тілу: тепер усі штрафи можна легко скасувати, що сталося

Це варто знати!

Водіям скасували штрафи
За порушення правил дорожнього руху водіям загрожують штрафи. Але штрафи можна й не сплачувати. Така інформація опублікована у відео, доступному TikTok.

Нещодавно Верховний суд України ухвалив важливе рішення на користь водіїв. Суть у тому, що під час складання адміністративного протоколу, а точніше до того, як скласти такий документ, співробітники патрульної поліції зобов’язані забезпечити на прохання водія правову допомогу.

Якщо водій просив про це співробітника патрульної поліції, але його прохання було проігноровано, тоді протокол, який правоохоронець становитиме, вважатиметься недійсним.

Для забезпечення такої процедури водій повинен направити клопотання у письмовій формі, якщо в усній формі, тоді з відеофіксацією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому, це не залежить від часу зупинки водія, чи це вдень або о 3 годині ночі. Те саме стосується і погодних умов.

@s.tsybulskyy

❗️ШТРАФИ ВІДМІНЯЮТЬСЯ⁉️ Дядь, це щось новеньке. Вирішив з тобою поділитись цією новиною, а також контактами Павла Петровича 0️⃣6️⃣7️⃣1️⃣9️⃣9️⃣1️⃣9️⃣9️⃣1️⃣ ХЕШТЕГИ: #авто #цибульський #цибульськийсергій #longervideos #юрист #юридичніконсультації #штраф #пдр #новини

♬ оригінальний звук – Цибульський | AUTO MARKETING

Згодом якщо справа дійде до суду, то такий протокол про штраф можуть визнати недійсним, а отже, водій не повинен буде його платити.

За даними поліції, найчастіше українських водіїв штрафують на підставі інформації з камер фіксації правопорушень, а вони поки що відстежують лише перевищення швидкості (за винятком однієї в Києві, яка “ловить” також порушення рядності).

Найбільше штрафів водії України одержують за перевищення швидкості – і від вуличних камер спостереження, і безпосередньо від патрульних. Наприклад, камери за 10 місяців 2023 року “виписали” українцям 2164101 штраф.

При цьому на середину листопада ними було сплачено майже 90% цих “роботизованих” постанов – на загальну суму 399 млн грн. Державі внаслідок сплати штрафів автомобілістами надійшло понад 1,332 млн грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У водіїв тремтіння по тілу: тепер усі штрафи можна легко скасувати, що сталося