facebook

Долар побив історичний рекорд: що буде з курсом далі

Курс сильно шатає!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 9 березня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,0836 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,4883 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Стратегія, яку застосовує Національний банк України після скасування режиму фіксованого курсу, приносить свої плоди. Щонайменше в тому, що чергові рекордні значення офіційного курсу долара вже не чинять психологічного тиску на ринок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ринкові фактори, які визначають курсоутворення на міжбанківському валютному ринку, дедалі більше впливають на те, за яким курсом валюту можуть купувати фізособи, хоча ще рік тому ці два сегменти були майже не пов’язані.

Ключовим фактором, який впливатиме на курс долара, є міжнародна допомога. У березні її обсяги можуть приємно здивувати. Зокрема, очікується надходження першого траншу на 4,5 млрд євро або близько 4,9 млрд дол у межах Ukraine Facility. Крім того, Україна очікує отримати транш від МВФ на суму 900 млн дол.

Отримання цих коштів допоможе зняти психологічний тиск на гривню, але і може збільшити попит на валюту через фінансування відкладених бюджетних видатків. Попри це, опитані ЕП аналітики не прогнозують різких стрибків курсу долара в березні, хоча в довгостроковій перспективі гривня поступово девальвуватиме.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар побив історичний рекорд: що буде з курсом далі