facebook

Від 3400 до 8500 грн, водіям хочуть підняти штрафи та ввести нові методи фіксації порушень ПДР

Верховній Раді пропонують посилити санкції для водіїв, які порушують ПДР.

Про це пише тематичне видання AutoRia.

Зокрема, мова йде про законопроєкт №11029 “Про внесення змін до КУпАП та Закону “Про дорожній рух” щодо посилення відповідальності в сфері БДР”.

Ініціатори документу пропонують зафіксувати у законодавстві вимогу використовувати водіями шини згідно до стандартів, ПДР та правил технічної експлуатації. За порушення цієї вимоги передбачено покарання – на перший раз для легкових авто 340 грн.

Для вантажних авто, які надають послуги з перевезень – 1700 гривень. За повторне порушення впродовж 12 місяців року сума істотно зросте – від 3400 до 8500 грн, Також передбачено позбавлення права керування на строк від 3 до 6 місяців, або адмінарешт тривалістю від 5 до 10 діб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Збільшені розміри штрафів, які планують внести до статті 121 КУпАП, також стосуватимуться низки інших порушень. Ініціатори документу також пропонують запровадити нові методи автофіксації перевищень швидкості. Наразі в Україні існує два пороги перевищення швидкості – на 20 та на 50 км/год. За вище згадані порушення передбачено покарання у вигляді штрафів 340 та 1700 грн відповідно. Автори законопроєкту №11029 хочуть запровадити новий вид контролю – середньої швидкості.

Окремо в законопроєкті передбачено розширення сфери дії автофіксації порушень. Окрім “середньої швидкості” спеціальне обладнання буде “ловити” за:

проїзд на заборонний сигнал світлофора;
порушення правил зупинки і стоянки;
порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних ТЗ;
порушення встановленої для ТЗ заборони виїзду на смугу зустрічного руху;
порушення правил руху через залізничний переїзд;
порушення встановленої для ТЗ заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 3400 до 8500 грн, водіям хочуть підняти штрафи та ввести нові методи фіксації порушень ПДР