facebook

Батьків школярів попередили: все зміниться вже за два тижні

Важлива інформація

Стало відомо, коли у школах Києва будуть весняні канікули 2024 року
Батьків школярів у столиці України попередили, що зміниться за два тижні. Інформацію розмістив 24 канали.

Другий семестр у школах Києва розпочався з 8 січня 2024 року та закінчиться він 31 травня 2024 року. Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський заявив, що у рамках навчального 2023-2024 року будуть і канікули.

Попереду залишилися лише весняні та літні канікули. Повідомляється, що весняні канікули у 2024 році запланували провести протягом 25 – 31 березня 2024 року.

При цьому навчальний рік у столиці України триватиме з 1 вересня 2023 року по 28 червня 2024 року, але даються перерви на канікули, атестацію та проведення компенсаторних занять. Примітно, що останній дзвінок у київських школах пролунає 31 травня 2024 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Далі дітям дають можливість вивчити той матеріал, який вони могли не встигнути вивчити через бойові дії, блекаути та інші причини.

При цьому Міносвіти дало можливість школам у країні самостійно в рамках цього навчального року визначати дати канікул. Тому дати можуть не збігатися залежно від регіону країни.

При цьому у Законі України “Про повну середню освіту” встановлено, що протягом навчального року у школярів має бути не менше 30 календарних днів відпочинку.

Але канікули навесні мають тривати тиждень і більшість шкіл в Україні все ж таки обрали період з 25 по 31 березня 2024 року.

Так, у Дніпрі, Харкові, Черкасах, Полтаві раніше заявляли, що дотримуватимуться дат канікул, рекомендованих Міносвіти. У Дніпрі канікули можуть настати раніше – з 23 по 31 березня 2024 року.

Варто зазначити, що Міносвіти рекомендувало очну форму навчання, якщо ситуація із безпекою це дозволяє. Але остаточне рішення ухвалюється місцевими ОДА/ОВА.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батьків школярів попередили: все зміниться вже за два тижні