facebook

Прощайтеся з правами та машиною: водіїв без грошей позбавлять всього

Всі подробиці

Водії в Україні, як правило, усвідомлюють, що позбавлення прав на управління транспортним засобом є крайнім заходом впливу і застосовується за серйозні правопорушення. Однак іноді українець може стати вимушеним пішоходом не через експлуатацію автомобіля, пише autotheme.info.

Останнім часом в Україні набула поширення практика вилучення водійського посвідчення через борги з аліментів на утримання дітей. Зазначено, що водії часто отримують новину про втрату прав безпосередньо від патрульного інспектора під час зупинки. Поліцейський конфіскує документи у боржника, складає адмінматеріали і направляє їх до суду.

Варто відзначити, що обмеження у правах боржника може бути застосоване співробітником виконавчої служби, який проводить виконавче провадження. Ці заходи передбачені статтею 71 Закону “Про виконавче провадження”, якщо аліментник заборгував суму відповідних платежів протягом чотирьох місяців, повідомляє видання “Твоя машина”.

Рішення про обмеження прав вводиться до бази даних поліції, яку може перевірити будь-який патрульний. Звертає на себе увагу той факт, що сам водій може не бути інформованим про прийняте рішення. У випадку, якщо виявиться, що він був у курсі про обмеження і все одно сів за кермо, його можуть притягти до відповідальності згідно з частиною 3 статті 126 КУпАП. Навіть погашення боргів не звільнить його від можливості позбавлення прав на строк до півроку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прощайтеся з правами та машиною: водіїв без грошей позбавлять всього